Novi projekat BBC-ja i Livejournal-a

Novi projekat BBC-ja i Livejournal-a

Prema pisanju Media Network Weblog, BBC World Service je na vodećoj ruskoj blogerskoj platformi LiveJournal.com pokrenuo zajednički projekat Live Report, koji povezuje blogere sa BBC-jevom ruskom stranicom bbcrussian.com. Korisnici mogu čitati BBC-jeve vijesti na ruskom jeziku i na svojim blogovima objavljivati komentare, članke, fotografije i video snimke.

Tako je zajednica blogera povezana sa ključnim vijestima na bbcrussian.com. Live Report također treba da ohrabri novinare-blogere da objavljuju priloge među kojima će BBC odabrati najzanimljivije i objaviti na svojim stranicama.

Kako navodi Media Network Weblog, menadžer razvoja poslovanja BBC World Service-a, Stephan Grootenboer, kazao je da BBC želi da poveća svoj angažman u društvenim medijima i da se sadržaj koji generišu korisnici odražava i u proizvodima BBC-ja. Partnerstvo sa LiveJournal-om također odražava promjene u prirodi BBC servisa na ruskom, jer on koristi nove platforme kako bi doprio do svoje publike.

LiveJournal ima 9 miliona korisnika mjesečno u Rusiji, i više od 1.5 miliona registrovanih korisnika. Otkako je prošlog mjeseca pokrenut Live Report, zajednica je već stekla 365 novih članova.


Izvor: Media Network Weblog

EJC