Međunarodni studentski filmski festival STIFF: Poziv filmašima

Međunarodni studentski filmski festival STIFF: Poziv filmašima
20/04/2017

Međunarodni studentski filmski festival STIFF: Poziv filmašima

Festival
Rijeka
Croatia
Međunarodni studentski filmski festival STIFF poziva autore da prijave svoje radove za učešće na narednom izdanju festivala u Rijeci, od 19. do 23. oktobra.
 
Prijaviti se mogu autori studentskih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. januara 2015. godine.
 
STIFF ove godine fokus stavlja na društveno angažirane filmove svih žanrova, za koje je prijava besplatna, do prvog roka, 20. februara. Novost je i otvaranje festivala prema mladim autorima, pa se u kategoriji debitantskog filma primaju prvi filmovi koje su studenti režirali nakon završetka filmske škole.
 
Prijavljeni filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati osigurane titlove na engleskom jeziku, te se prijavljuju isključivo preko Film Freeway platforme. Screener (kopija filma za pregled) mora biti zaštićen lozinkom i nedostupan za pregled na internetu.
 
Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni i animirani film a i publika će imati priliku izabrati svog favorita. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima iz područja režije, produkcije, glume, scenarija, fotografije, montaže, scenografije, oblikovanja zvuka i za filmsku glazbu.
 
Krajnji rok za prijavu na festival je 20.4.2017.
 
Više informacija o festivalu i uslovima konkursa možete pronaći na ovom linku.