British Council Bosna i Hercegovina poziva producente u kreativnim industrijama na besplatnu internetsku obuku

British Council Bosna i Hercegovina poziva producente u kreativnim industrijama na besplatnu internetsku obuku
22/11/2021

British Council Bosna i Hercegovina poziva producente u kreativnim industrijama na besplatnu internetsku obuku

Trening
Bosnia and Herzegovina
British Council Bosna i Hercegovina objavljuje javni konkurs za učešće u programu Creative Producers. Kandidati iz zemalja Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Srbija) mogu slati svoje prijave do 22. novembra 2021. godine. Na učešće u Programu biće pozvano ukupno 20 producenata iz navedenih zemalja Zapadnog Balkana.
 
Ovaj dvosedmični Program osmišljen je s ciljem razvoja profesije producenta u kreativnim industrijama, kao i dobre umjetničke prakse u svim uključenim zemljama i u Velikoj Britaniji. British Council želi nove producente podržati u osposobljavanju za rad u kreativnim industrijama, te ohrabriti umjetničko eksperimentisanje i rad u različitim formama umjetnosti.
 
Učesnici Programa će steći vještine osmišljavanja ideje za projekte u kreativnim industrijama i naučiti kako da svoju ideju efikasnije prenesu ciljnoj publici i svim učesnicima projekta. Razumjeće i šta sve treba razmatrati u smislu konkretnih rezultata: gdje će se, kada i kako projekat realizovati. Najbolje projektne ideje dobiće finansijsku podršku i mentorstvo.
 
Moderator Programa je Curated Place, britanska agencija za produkciju u kreativnim industrijama. Ova agencija se rukovodi prvenstveno umjetničkim kriterijima, a specijalizovala se za međunarodne javne programe, javne instalacije velikih razmjera, originalne narudžbe, profesionalni razvoj umjetnika, muzičku strategiju, organizaciju događaja i održive produkcije.
 
Svi zainteresovani za učešće u Programu trebaju popuniti prijavni formular dostupan na internetskoj stranici British Councila, te prijavu podnijeti najkasnije 22. novembra 2021. godine do 23:59 po srednjoevropskom vremenu. Imena izabranih kandidata biće objavljena 6. decembra 2021. godine.
 
Više informacija o programu i procesu prijave možete pronaći na službenim stranicama organizatora.