Vijesti

Potvrđena optužnica protiv policijskog komandira iz Cazina koji je nezakonito naredio hapšenje jedne osobe zbog komentara na Facebooku

Policijski komandir je izdao nalog za potragu i hapšenje osobe koja je o njemu objavila tekst na Facebooku.

Sankcionisan uposlenik Uprave za indirektno oporezivanje koji je za BIRN BiH dao izjavu o korupciji u carinskim terminalima

Disciplinski postupak je protiv uposlenika UIO-a pokrenut uprkos tome što je ranije od Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) dobio status “zviždača”.

Istraživanje: “Prvi val” koronavirusa narušio mentalno zdravlje kod većine ispitanih novinara

Tokom izvještavanja o koronavirusu kod 42 posto novinara je povećana anksioznost, dok je 38 posto njih doživjelo burnout, pokazalo je istraživanje o uticaju koronavirusa na novinarstvo.

Kandski institut za istraživanje genocida traži da negiranje genocida u Srebrenici bude zabranjeno na Facebooku

Facebook je prošle sedmice zabranio negiranje holokausta na toj društvenoj mreži.

Nizozemska televizija uklanja logotipa sa službenih vozila zbog povećanja broja napada na njene novinare

Evropska federacija novinara navodi da je agresija prema novinarima u zemljama “sigurnih” demokratija u neviđenom porastu.

Pages

Događaji

31/10
Nagrade se dodjeljuju za profesionalno izvještavanje o marginalizovanim grupama i razvoj društveno odgovornog novinarstva.
31/10
Nagrade se dodjeljuju za profesionalno izvještavanje o marginalizovanim grupama i razvoj društveno odgovornog novinarstva.
22/11
Program se sastoji iz dva dijela koji će se održati u Njemačkoj i Belgiji.
11/12
S ciljem pobiljšanja kvaliteta novinarstva u Evropi će biti dodijeljene Evropske nagrade za novinarstvo za novinare koji dolaze iz 47 zemalja članica Vijeća Evrope, a među kojima je i Bosna i Hercegovina.