Debata: Upotreba satire i sarkazma u medijskim sadržajima

Debata: Upotreba satire i sarkazma u medijskim sadržajima
20/10/2021

Debata: Upotreba satire i sarkazma u medijskim sadržajima

Debata
Sarajevo
Bosnia and Herzegovina
Platforma Objavi.ba, u sklopu Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP) pod pokroviteljstvom USAID-a, organizuje debatu pod nazivom "Upotreba satire i sarkazma u medijskim sadržajima". 
 
Kada humor prestaje biti humor i pretvara se u klevetu i uvredu? U kojoj mjeri su zastupljeni sarkazam i satira u medijima i kakve su reperkusije za sve predstavnike/ce medija koji koriste ovaj oblik izražavanja? Ovo su pitanja na koja će pokušati dati odgovor učesnici i panelisti debate koja će se održati 20.10.2021. u 11h u hotelu Ibis Styles u Sarajevu.
 
Program debate:
  • Dr. sci. Lejla Turčilo, redovna profesorica na Odsjeku Komunikologija/Žurnalistika Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu - Kako medijska teorija i praksa tretiraju pitanje humora, satire i sarkazma u medijskim sadržajima?
  • Zenit Đozić, TV autor i producent - Izazovi u pravljenju humorističkih programa koji tretiraju društveno-političku problematiku
  • Njegoš Petrović, advokat - Zakonsko i proceduralno tretiranje sarkazma, satire i humora u medijskim sadržajima – gdje prestaje humor, a počinje kleveta i uvreda

U okviru izlaganja svoje iskustvo će iznijeti i gost Armin Bungur, građanin novinar, tvorac humorističnih programa na YouTube kanalu, korisnik New Voices granta.

Za više informacija o događaju i obrazac za prijavu, posjetite službene Facebook stranice organizatora.