Green Council: Radionica za medijske organizacije

Green Council: Radionica za medijske organizacije
20/06/2016

Green Council: Radionica za medijske organizacije

Sarajevo
Bosnia and Herzegovina
Green Council tim poziva medijske organizacije da učestvuju u radionicama "Stvaranje regulatornog osnova za jačanje konkurentnosti BiH proizvođača građevinskih proizvoda na EU i domaćem tržištu" i "Promocija prirodnih lokalnih materijala na BiH tržištu – podizanje svijesti o utjecaju materijala na zdravlje i okoliš".
 
Cilj prve radionice je doći do prijedloga sistematskih rješenja za jačanje konkurentnosti bh. proizvođača kako bi se pomoglo nadležnim institucijama u Federaciji BiH, Republici Srpskoj i Distriktu Brčko, da unaprijede relevantne propise u ovoj oblast te doprinesu razvoju bh. privrede.
 
Druga radionica “Promocija prirodnih lokalnih materijala na BiH tržištu – podizanje svijesti o utjecaju materijala na zdravlje i okoliš” ima za cilj pomoći promociju i podizanje svijesti javnosti o važnosti korištenja prirodnih, lokalnih materijala, umjesto korištenja „standardnih“ građevinskih proizvoda koji su nerijetko toksični, kratkog životnog vijeka i imaju visoku CO2 emisiju prilikom proizvodnje i transporta. Ova radonica je namjenjena prvenstveno širokom dijapazonu medijskih organizacija koje djeluju u BiH – od javnih servisa, privatnih TV kuća, web portala i slično.
 
Radionici će prisustvovati predstavnici resora sa svih nivoa vlasti BiH I to: Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalno ministarstvo prostornog uređenja, Ministarstvo za prostorno uređenje, građenje i ekologiju RS, Odjel za ekonomski razvoj, kulturu i sport, Institut za standardizaciju BiH, Institut za akreditaciju BiH, Agencija za nadzor na tržištu BiH, predstavnici ovlaštenih instituta ili laboratorija za certificiranje i ispitivanje građevinskih proizvoda,te predstavnici proizvođača građevinskih proizvoda.
 
Radionice će se održati 23. i 24. juna 2016. godine u Sarajevu, sa početkom u 9.30 sati, u prostorijama Internacionalnog BURCH Univerziteta – 1. sprat. British room.
 
Prisustvo je moguće potvrditi putem emaila na adresu info@eehouse.green-council.org.
 
Krajni rok za potvrdu prisustva na radionicama je 20.6.2016.
 
Više informacija o radionicama možete pronaći ovdje.