Kako koristiti sadržaj sa društvenih mreža u novinarstvu? Iskustvo BBC-a

Predavanje BBC-evog urednika u Mediacentru
02/07/2014

Kako koristiti sadržaj sa društvenih mreža u novinarstvu? Iskustvo BBC-a

Sarajevo
Bosnia and Herzegovina

Predavanje se organizuje u srijedu, 02.07.2014. sa početkom u 16:00 u prostorijama Mediacentra Sarajevo, a u sklopu edukativnog programa "Novinarstvo 2.0: Etika online novinarstva i razvoj strategije za društvene mreže".

Foto: BBC

Fokus predavanja je na upotrebi i provjeri sadržaja koji kreiraju korisnici društvenih mreža, te iskustvu BBC-a na ovom polju posebno u kriznim situacijama. 

Matthew Eltringham je višestruko nagrađivani novinar sa preko 19 godina iskustva u radu na televiziji, radiju kao i online. Urednik je  BBC College of Journalism, institucije odgovorne za edukaciju 6,500 novinara BBC-a. Takođe je i osnivač i dio tima BBC-a posvećenom korisničkim sadržajima na internetu koji je promijenio način na koji sam BBC koristi društvene mreže u svakodnevnom izvještavanju.  

Predavanje je otvoreno za studente/ice, novinare/ke ali i za sve ostale koje interesuje navedena tematika. Ljubazno vas molimo da učešće na predavanju potvrdite putem mail adrese kontakt@media.ba.

Predavanje je organizovano u sklopu programa koji već treću sezonu uspješno realizuju Mediacentar Sarajevo i Frontline Club iz Londona, uz finansijsku podršku Media Programa Open Society Foundation London. Projekcijama dokumentarnih filmova i organiziranjem debata, projekat ima za cilj da informira javnost o aktualnim društvenim temama, slaveći nezavisno i kvalitetno novinarstvo te potakne razmjenu mišljenja.