Radionica iz oblasti medijske i informacijske pismenosti

Radionica iz oblasti medijske i informacijske pismenosti
07/11/2019

Radionica iz oblasti medijske i informacijske pismenosti

Workshop
Sarajevo
Bosnia and Herzegovina
Fondacija „Mediacentar“ Sarajevo vas poziva da se prijavite na radionicu iz oblasti medijske i informacijske pismenosti koja će se održati 12.11.2019. od 10:00 do 16:30 sati, u prostorijama Hotela Colors Inn, Koševo 8, Sarajevo.
 
U Sarajevu, 12.11.2019. Fondacija „Mediacentar“ organizuje jednodnevnu radionicu za lokalne NVO koje su zainteresovane da razvijaju aktivnosti na polju medijske i informacijske pismenosti.
 
Radionica će dati osnovne informacije o tome šta je medijska i informacijska pismenost, koji su njeni aspekti, kome je namijenjena i kako se može praktično primijeniti u aktivnostima. 
 
Radionica će kombinovati prezentacije i interaktivni rad s učesnicima/ama, a vode je medijski eksperti iz BiH: Mahir Sijamija, certifikovani trener iz oblasti MIP-a i docent Vuk Vučetić, Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu. 
 
Na radionici će biti obrađene sljedeće teme:
Zašto je važno biti medijski i informacijski pismen i šta to podrazumijeva?   
Dobre prakse medijskog i informacijskog opismenjavanja u BiH i regionu
Kako mediji funkcionišu?
Ključne ciljne grupe i teme za MI opismenjavanje
Mehanizmi djelovanja građana i NVO u medijskom sistemu BiH
Kako prepoznati dezinformacije na internetu?
 
Ovo je druga u nizu radionica koje će biti organizovane za lokalne NVO na temu medijske i informacijske pismenosti. 
 
Obezbijeđen ručak i osvježenje za učesnike/ce tokom trajanja radionice.
 
Iz svake organizacije može se prijaviti jedan predstavnik/ca. 
 
Kako se prijaviti na radionicu?
 
Ukoliko ste zainteresovani/e za učešće na radionici, pošaljite popunjen aplikacioni formular koji možete preuzeti ovdje.
 
Aplikacioni formular pošaljite na adresu: nermina@media.ba, najkasnije do 7. novembra 2019. Sve prijave koje stignu nakon ovog datuma, neće biti uzete u razmatranje. Nakon što nam pošaljete aplikaciju, primit ćete potvrdu o prijemu.
 
Za dodatne informacije o radionici, možete nas kontaktirati na mejl nermina@media.ba
 
 
Radionica se organizuje u okviru regionalnog programa ''Mediji za građane – građani za medije: Jačanje kapaciteta NVO za razvoj medijske i informacijske pismenosti na Zapadnom Balkanu’’, uz podršku Evropske komisije. 
 
 
Regionalni program “Mediji za građane – građani za medije: Jačanje kapaciteta nevladinih organizacija za razvoj medijske i informacijske pismenosti na Zapadnom Balkanu” uz podršku Europske unije implementiraju partnerske organizacije Mediacentar Sarajevo, Albanski medijski institut, Makedonski institut za medije, Institut za medije Crne Gore, Novosadska novinarska škola, Mirovni Inštitut, SEENPM.