Zlatne osamdesete: omladinska subkultura

Zlatne osamdesete: omladinska subkultura
20/02/2014

Zlatne osamdesete: omladinska subkultura

Debata
Sarajevo
Bosnia and Herzegovina

Mediacentar Sarajevo i Frontline Club London vas pozivaju na događaj pod nazivom:

"Zlatne osamdesete: omladinska subkultura"

Veče sa Davorom Sučićem (Sejo Sexon)

uz

muzički program: Dino Ćatović (Radio Sarajevo)

Četvrtak 20.2.2014. u 18:00 sati

Mediacentar Sarajevo, Kolodvorska 3 

Prvi ovogodišnji događaj u okviru programa koji Mediacentar sprovodi već treću godinu za redom sa Frontline Clubom iz Londona, bit će posvećen omladinskoj štampi i muzici 80-ih godina prošlog stoljeća.

Foto: Zenit Đozić

Gost večeri je Davor Sučić/Sejo Sexon, autor kultnih pjesama Zabranjenog pušenja i profesor historije koji je dio svog diplomskog rada "Crk'o Maršal" posvetio omladinskim magazinima. Razgovor sa Davorom Sučićem vodit će Boro Kontić. Posjetioci  događaja imat će priliku da pogledaju dvadesetak eksponata sa izložbe "Novi primitivizam za početnike" koja će biti postavljena u Mediacentru. 

Tokom večeri će biti prikazane i ekskluzivne fotografije iz arhive Zenita Đozića koje prikazuju Zabranjeno pušenje iz 1981. godine. 

Foto: Zabranjeno pušenje

Nakon razgovora, veče se nastavlja muzičkim programom koji vodi DJ Radio Sarajeva, Dino Ćatović.

Ulaz na događaj je slobodan ali je, zbog ograničenog kapaciteta sale Mediacentra, dolazak potrebno najaviti na e-mail kontakt@media.ba.

---------------------------------------------------------
Mediacentar Sarajevo i Frontline Club iz Londona, uz finansijsku podršku Media Programa Open Society Foundation London, već treću sezonu uspješno organizuju večeri zajedničkog programa koji se implementira u saradnji sa partnerskim organizacijama. Projekcijama dokumentarnih filmova i organiziranjem debata, projekat ima za cilj da informira javnost o aktualnim društvenim temama, slaveći nezavisno i kvalitetno novinarstvo te potakne razmjenu mišljenja.