Pet besplatnih aplikacija za snimanje telefonskih intervjua

Pet besplatnih aplikacija za snimanje telefonskih intervjua

Pet besplatnih aplikacija za snimanje telefonskih intervjua

Besplatne aplikacije koje možete koristiti za snimanje razgovora ili intervjua na mobilni telefon ili druge uređaje.
 
Imati snimak telefonskog intervjua često je korisno za izradu transkripta, podcasta ili samo provjeru i dokazivanje istinitosti citata. Nakon što ste dobili dozvolu za snimanje od sagovornika i ukoliko vam pri ruci nisu desktop opcije poput Skype Call Recordera, ovo su neke od aplikacija koje možete koristiti:
 
Call Recorder – ACR – besplatna aplikacija, omogućava snimanje poziva i potom dijeljenje audio fajla putem Whatsappa, Facebook Messengera ili e-maila, te dodavanje bilješki uz određene dijelove snimka. Snimke je moguće pretražiti, zaštititi lozinkom i grupirati po datumu. Pro verzija košta 2,5 eura i nudi dodatne opcije odabira sugovornika koje se želi snimati, snimanje razgovora od bilo kojeg momenta, uređivanje audio snimka i povezivanja sa Dropboxom i Google Driveom.
 
 
Total Recall – aplikacija koja se automatski pokreće kada korisnik primi poziv i omogućava opciju pauziranja snimanja tokom razgovora. Snimljeni razgovori se pohranjuju u wav, mp3, sac ili amr formatu i mogu se filtrirati prema tome da li su dolazni ili odlazni pozivi, te preimenovati za lakše snalaženje. Opcije dijeljenja uključuju Dropbox, Soundcloud, Gmail i Whatsapp.
 
 
Call Recorder – još jedna besplatna aplikacija koja automatski snima pozive, spašavajući ih kao mp3 fajlove nazvane po imenu ili broju kontakta. Nudi opciju kreiranja listi brojeva čiji se pozivi uvijek snimaju („white list“) i onih koji se nikada ne snimaju („black list“). Audio fajlove je moguće uređivati unutar aplikacije, te podijeliti putem Whatsappa, e-maila i društvenih mreža. Za dodatnih pet eura, pro verzija će ukloniti reklame i dodati sinhronizaciju sa Dropboxom.
 
 
TapeACall – aplikacija dostupna za iOS i Android, omogućava snimanje već započetih poziva, kao i onih koji tek treba da počnu. Snimke spašava u mp3 formatu i omogućava dijeljenje. Aplikacija košta 9.99 dolara godišnje i, za razliku od nekih drugih aplikacija, ne naplaćuje po minuti snimka.
 
 
Automatic Call Recorder Pro – Android aplikacija, dostupna u besplatnoj i pro verziji. Snimanje je moguće početi i jednostavnim protresanjem uređaja. Omogućava kreiranje lista kontakata za snimanje, dodavanje bilježaka, dijeljenje i pretragu snimaka, te integraciju sa Google Driveom i Dropboxom.
 
 
Pri izboru je potrebno zapamtiti da ove aplikacije ne mogu snimati pozive napravljene preko interneta, te da većina aplikacija ne radi dobro ako na telefonu imate instaliranu još neku od njih.