Sedmica u naslovnicama: Potraga za preživjelim u Turskoj

Sedmica u naslovnicama: Potraga za preživjelim u Turskoj

Sedmica u naslovnicama: Potraga za preživjelim u Turskoj

Teme koje dominiraju naslovnicama štampanih medija.

foto: Sreenshot / naslovne stranice

Potraga za preživjelim u ruševinama nakon razornih zemljotresa koji su pogodili jug Turske i istok Sirije 6. februara i u kojima je prema posljednjim podacima poginulo više od 44.000 ljudi, zauzima najviše mjesta na naslovnim stranicama bosanskohercegovačkih dnevnih novina. Mediji u Republici Srpskoj najviše pažnje posvetili su spasiocima koji su u Tursku nakon zemljotresa otišli iz tog entiteta, dok dnevne novine koje izlaze sa sjedištem u Federaciji Bosne i Hercegovine akcenat stavljaju na bh. heroje koji u Turskoj spašavaju živote.

Četvrtina prostora naslovnih stranica posvećena je traganju za preživjelima i teškim posljedicama koje je ostavila serija zemljotresa.

 

 

Nakon vijesti iz Turske, na drugom mjestu su teme posvećene domaćoj politici, a duplo manje od njih je onih koje se bave ekonomijom. Izdanja bosanskohercegovačkih dnevnih novina kao teme koje zaslužuju da budu na naslovnim stranama prepoznaju i one koje govore o zakonodavstvu, religiji, kriminalu. 

Zdravstvo, kao jedna od tema koja posebno zanima građane, u posljednjih sedam dana zastupljenija je nego u prethodnim sedmicama.

 

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.