Trump i Clinton "ugrozili" Izetbegovića i Čovića

Trump i Clinton "ugrozili" Izetbegovića i Čovića

Trump i Clinton "ugrozili" Izetbegovića i Čovića

Uz već tradicionalne ličnosti koje su „pretplaćene“ na centralni dio naslovnica bh. štampe ovog puta „ugurala“ su se prva američka lica. I to upravo u odnosu na rezultat. Donald Trump šest puta na naslovnicama lokalne stampe. Hillary Clinton dva puta i Barack Obama jednom.

Najviše su na naslovnicama bili redovni "klijenti". Bakir Izetbegović deset puta i Dragan Čović sedam puta. Fahrudin Radončić šest.

Slučaj hapšenja bivšeg ministra Alije Delimustafića dao mu je četiri puta udarno mjesto na naslovnicama. Dvojac iz Republike Srpske podijelio je naslovnice na ravne časti: Milorad Dodik dva i Željka Cvijanovic dva.

Tema ratnih zločina dominirala je u novembru. Deset puta na centralnom dijelu naslovnica. Uglavnom zbog slučaja Orašje ali i da potvrdi tačnu tezu da je tema rat još uvijek jedna od najbitnijih u bosanskohercegovačkoj štampi.

Izbori u SAD su osam puta bili glavni naslov ali ono što je interesantno jesu naredna tri mjesta na ovoj listi. Po sedam puta naslovnica je bila posvećena Zdravstvu, Socijalno-ekonomskim pitanjima i Privrednom kriminalu. Crna hronika četiri puta na ključnom mjestu naslovne stranice. Novost je da su, veoma prisutne, religijske teme, ovog puta imale samo jednu naslovnicu.