Adobe Voice: Brze multimedijalne priče

Adobe Voice: Brze multimedijalne priče

Adobe Voice: Brze multimedijalne priče

Adobe Voice još jedan je iz Adobe arsenala alata prilagođenih neprofesionalcima, namijenjen onima koji putem videa žele prikazati serije fotografija i crteža uz naraciju. 

Kratki video klipovi koji putem niza crteža ili fotografija pričaju priču, predstavljaju proizvod ili objašnjavaju neku pojavu popularan su sadržaj na društvenim mrežama i internetu uopšte i, zahvaljujući alatima poput Adobe Voice-a, lako ih je kreirati. 

Proces kreiranja prezentacije ili priče razložen je na nekoliko jednostavnih koraka: korisnik na početku bira da li želi promovirati ideju, ispričati priču ili objasniti nešto, nakon čega ga aplikacija vodi kroz korake odabira slika, crteža, grafika i, na kraju, dodavanja audio komponente, u vidu muzičke podloge i naracije. Za one koji izaberu opciju "ispričaj priču", alat postavlja pitanja poput "šta se desilo?", "kada?", "gdje?" i tako dalje. 

Aplikacija je trenutno dostupna samo za Apple uređaje, no najavljeno je da će biti predstavljene i verzije za ostale operativne sisteme.