BuzzData – za lakše upravljanje podacima

BuzzData – za lakše upravljanje podacima

Besplatni softver BuzzData omogućava da napravite sopstvenu svojevrsnu centralu za podatke koja može biti vidljiva samo vama, vašem timu, organizaciji, a može biti i javna.

„Ovo je svet koji vode podaci, pa komuniciranje onoga što nam podaci govore treba da bude jednostavno, efikasno i zanimljivo – za svakoga“, kažu na sajtu BuzzData tvorci ovog besplatnog softvera koji omogućava razmenu podataka – od PDFova i dokumenata bilo koje vrste, preko CSV fajlova, pri čemu se njihova definicija podataka stalno širi kako i podaci evoluiraju. 
 
BuzzData omogućava da napravite sopstvenu svojevrsnu centralu za podatke koja može biti vidljiva samo vama, vašem timu, organizaciji, a može biti i javna. 
BuzzData omogućava, između ostalog, stvaranje tzv. soba za podatke (datarooms) u koje se može postaviti i do 500 MB fajlova s podacima, a mogu se dodavati i atačmenti, članci, analize i vizualizacije podataka. 
 
Takođe je moguće raditi na podacima, praviti beleške i poređenja, koristiti ovaj softver da bi na podacima kolaborativno radilo više ljudi, a moguće je i komentarisanje i izveštavanje pojedinaca o onome što su drugi uradili na fajlovima. Moguće je povezati neograničen broj setova podataka i organizovati ih uz pomoć tagova/tema. 
 
Među korisnicima ovog alata su, naravno, novinari, a upotrebljavaju ga analitičari i istraživači raznih profila, organizacije koje žele da prikažu širok spektar podataka svojim zajednicama, firme i pojedinci. 
 
Tvorci softvera najavljuju i moćne aplikacije kojima će podaci moći da se analiziraju, razumevaju i predstavljaju na načine koji sada nisu lako dostupni klasičnim alatima (kao što je, na primer, Excel).