Just Delete Me: kako izbrisati online profile?

Just Delete Me: kako izbrisati online profile?

Ne želite više koristiti Instagram, Facebook, Pinterest, Vine, Amazon, Duolingo ili neki drugi od brojnih online servisa, a ne znate kako da izbrišete svoj profil? Justdelete.me će vam pomoći da nestanete sa (ne)željenih platformi. No, nažalost, bez obzira na izvanrednu praktičnu upotrebu i jednostavnost ovog alata, profil na Pinterestu nećete moći ukloniti. 

Justdelete.me sadrži skupinu linkova koji vas vode do mjesta na kojem možete obrisati svoj račun na veoma jednostavan način. Web servisi su označeni bojama koje vam pokazuju težinu uklanjanja profila sa nekog od servisa. Dok su recimo Instagram, Facebook, Yahoo,Twitter, Trello i brojni drugi označeni zelenom bojom, što znači da vrlo lako možete izbrisati svoj profil, Wikipedia, WordPress, Pinterest, Evernote i Netflix su označeni crnom bojom, odnosno profile sa ovih servisa je nemoguće izbrisati. Žuta boja predstavlja račune koji se brišu uz par dodatnih koraka, dok oni označeni crvenom bojom, kao što su Skype i Amazon ne mogu biti izbrisani bez kontaktiranja službe za korisnike. 

Ukoliko na stranici niste pronašli sajt sa kojeg se želite izbrisati, možete ga dodati koristeći GitHub, a za lakše korištenje Justdelete.me možete i ugraditi ekstenziju u Chrome pretraživač.