Mozilla Popcorn Maker - novi online video editor

Mozilla Popcorn Maker - novi online video editor

Nova aplikacija Mozilla Popcorn Maker 1.0 pruža vam mogućnost uređivanja videa bez prethodnog poznavanja elemenata video montaže. Video možete kreirati na osnovu materijala sa Youtube-a, Vimea, kao i ubacivati elemente sa Twittera, Google Maps i drugih platformi.

Popcorn Maker je besplatna web aplikacija sa kojom možete vrlo jednostavno da uredite i podijelite svoj video uradak. Zbog tih karakteristika ona ima potencijal da promijeni način  na koji novinari, blogeri i publika koriste i razumijevaju online video novinarstvo, dodatno ga razlikujući od iskustva koje nam pruža televizija. 

"Bez obzira na interaktivnu prirodu interneta, video radovi na webu i dalje ostaju nešto više od proslavljene verzije televizije na vašem internet pretraživaču - pasivno iskustvo u odnosu na inače interaktivni online svijet", ističe Scott Gilbertson u postu o Popcorn Makeru.

Ukoliko ste zainteresovani za korištenje ove interaktivne i zanimljive Mozilline aplikacije, detaljna upustva možete pronaći na Popcorn Maker oficijelnoj stranici.

Izvor: Editor's Weblog