Blog for a Cause!- vodič za blog zagovaranje

Publikacija

Blog for a Cause!- vodič za blog zagovaranje

Blog for a Cause!: Vodič za blog zagovaranje platforme Global Voices  Online objašnjava kako aktivisti mogu koristiti blogove kao dio kampanje protiv nepravde širom svijeta. Blogiranje može pomoći aktivistima na nekoliko načina. To je brz i jeftin način za kreiranje prisutnosti na internetu, za širenje informacija o određenoj temi ili problemu, te za organiziranje različitih akcija za lobiranje donosilaca odluka.

Cilj publikacije Blog for a Cause! je dvostruk: da informira i nadahnjuje. Vodič je osmišljen tako da bude dostupan i praktičan, nudeći aktivistima veliki broj praktičnih  savjeta i tipova o tome kako koristiti blog na daljnji njihov poseban uzrok.da bi skrenuli pažnju na izabrani problem.

Vodič je podijeljen u pet dijelova:

1. Često postavljana pitanja o tome šta je blog zagovaranje

2. 5 ključnih elemenata svakog uspješnog zagovaračkog bloga

3. 4 koraka do stvaranju zagovaračkog bloga

4. Kako transformisati vaš blog u živu i vibrantnu zajednicu aktivnih volontera

5. Savjeti blog aktivistima kako da ostanu sigurni na netu

Uz navedene informacije, vodič je također pun primjera zagovaračkih blogova iz cijelog svijeta, koji mogu inspirisati čitatelje dajući presjek onog što je moguće ostvariti putem bloga. Ovi zagovarački blogovi imaju različite ciljeve- od zagovaranja oslobađanja zatvorenog bloger u Saudijskoj Arabiji do akcija za zaštitu okoliša u Hong Kong i očitovanja protiv sukoba u Darfuru.

Vodič je napisala Mary Joyce, student digitalnog aktivizma iz Bostona, a naručio ga je Global Voices Advocacy, anti-censorship projekt Global Voices Online.

Vodič Blog for a Cause! možete downloadovati na ovom linku.

(Global Voices Advocacy)