SEEMO: Vodič kroz medije jugoistočne Europe

Publikacija

SEEMO: Vodič kroz medije jugoistočne Europe

Svake godine South East Europe Media Organisation (SEEMO) objavljuje novo izdanje Vodiča kroz medije jugoistočne Evrope koji sadrži izvještaje o slobodi medija i medijskim zakonima u Jugoistočnoj Europi i kontakt-podatke medija u jugoistočnoj Evropi.

Cilj je ovog Vodiča povećati razumijevanje medijske situacije u regiji, ponuditi podatke o svim važim medijima u jugoistočnoj Europi, te poslužiti kao izvor informacija vezanih uz kršenje slobode medija.

Govoreći o Vodiču, Oliver Vujović, glavni tajnik SEEMO-a, rekao je: “Krajnja poruka ovog vodiča jest da je posao istraživačkih novinara i dalje vrlo opasan u mnogim državama u regiji”.

“U ovoj publikaciji je također detaljno svjedočenje o tome kako zakoni utječu na medije. Moje je uvjerenje da, ukoliko želite ocijeniti slobodu medija u pojedinoj zemlji od temeljne je važnosti razumjeti zakonski okvir u kojem novinari rade” – dodao je Vujović.

Za sve informacije o Vodiču posjetite web sajt www.seemo.org ili se obratite organizaciji SEEMO:

SEEMO - IPI,
Spiegelgasse 2/29,
1010 Vienna, Austria,
Tel (SEEMO+HELP LINE): +43 1 513 39 40,
Tel (SEEMO): +43 1 512 90 11 11,
Fax: +43 1 512 90 15,
E-mail: info@seemo.org

SEEMO je mreža urednika, medijskih rukovoditelja i vodećih novinara u jugoistočnoj Evropi i podružnica Međunarodnog Press Instituta (International Press Institute (IPI)).