Riddle: Jednostavno kreiranje kviza i ankete

Riddle: Jednostavan alat za kreiranje kvizova i anketa

Riddle: Jednostavno kreiranje kviza i ankete

Kvizovi, liste i ankete među najpopularnijim su internet sadržajima, a Riddle omogućava njihovo jednostavno kreiranje i ubacivanje u tekstove.

Liste, kvizovi i ankete neke su od najpopularnijih vrsti internet sadržaja i medijske kuće, predvođene popularnim Buzzfeedom, već duže vrijeme pokušavaju pronaći uspješan model njihovog korištenja u svakodnevnom izvještavanju (najposjećeniji sadržaj koji je u 2013. objavio New York Times bio je kviz o dijalektima koji je kreirao jedan od stažista), objavljujući ih bilo odvojeno bilo kao dio drugog, šireg sadržaja.

Web servis Riddle nudi jednostavan način kreiranja vizualno privlačnih kvizova, listi i anketa koje je lako ubaciti u tekst, web sajt ili blog. Nakon registracije, korisnik jednostavno prati korake za kreiranje kviza ili liste, uz odabir boja i slika (slike se mogu preuzeti i sa društvenih mreža).

Foto: Adweek/Riddle.com

Nakon što ih posjetioci sajta ili društvene mreže počnu popunjavati, rezultati kvizova dostupni su za analizu autoru i mogu biti koristan izvor informacija o korisnicima.

Riddle nudi i opciju kreiranja tzv. "commenticles", kratkih komentara koji su duži od tvita ali kraći od teksta i koji se mogu jednostavno dijeliti na društvenim mrežama ili unutar teksta.