Storyful: Novinska agencija današnjice

Storyful: Novinska agencija današnjice

Storyful je prva novinska agencija kreirana u skladu sa novin tokovima u novinarstvu i društvenim medijima.

Uz korištenje platforme Storyful, klijenti imaju priliku da pronađu, potvrde i distribuiraju sadržaje na platformama društvenih medija. Ovaj alat takođe može biti koristan uredničkom timu kako bi mogli uspješno da odvoje vijesti od drugih sadržaja, kreirajući "liniju" vijesti koje vas zanimaju. Ova novinska agencija društvenih medija vam omogućava da pratite razgovore i trendove koji se pojavljuju na društvenim mrežama. 

Mark Little, osnivač i predsjednik Storyful-a o njihovoj misiji ističe:  "Shvatio sam da društveni mediji mogu od mene da naprave boljeg novinara, a sam Storyful je inspiriran idejom da novinarstvo ulazi u svoje zlatno doba. No problem je što redakcije još uvijek nisu opremljene za to do doba. Još od 2010. Storyful radi na izgradnji prve digitalne redakcije, usavršili smo tehnike, alate i servise zajedno sa nekim od najvećih novinskih kuća i platformi kao što su ABC News, Reuters, New York Times i YouTube. Naš cilj jeste da pomognemo svakoj novinskoj organizaciji da izgradi svoju digitalnu redakciju, želimo opremiti svakog novinara vještinama i alatima pomoću kojih će prigrliti promjenu".

Storyful čini tim novinara i tehničara koji rade širom širom Azije, Evrope i SAD-a, a njihove prezentacije i objašnjenja rada ove agencije možete pronaći na zvaničnoj stranici Storyful ili na njihovom blogu.