Aleksandar Stanković u Mediacentru

Učestvujte u majstorskoj radionici Aleksandra Stankovića, urednika talk show-a “Nedjeljom u dva”, jedne od najpopularnijih TV emisija u regionu. Napravite intervju sa  Stankovićem te saznajte sve o tajnama i izazovima u pripremi talk show-a koji se godinama nalazi u vrhu gledanosti. Rok za prijave: 07. 02. 2008.

Radionica “Tajne uspješnog intervjua” biće održana u Mediacentru Sarajevo 12. i 13. februara/veljače 2008. i još je jedna u nizu komercijalnih majstorskih radionica koje Mediacentar realizira u 2008. godini.
Saznajte kako dobra priprema, provokativnost, odmjerena drskost i direktnost čine ključ za realizaciju dobrog intervjua, te kojim se tehnikama koristi ovaj vrhunski novinar u pripremi svoje emisije. Zašto uređivanje i vođenje emisije a ne reporterski posao?
Kako odabrati gosta i šta intervju čini ekskluzivnim, kako prilagoditi intervju psihološkom profilu gosta, koji su mogući incidenti, kako dobiti sve odgovore, cenzura i autocenzura u intervjuu, samo su neke od tema koje će poznati voditelj obraditi na dvodnevnoj radionici.
Tematski moduli radionice će obuhvatiti sljedeće cjeline:-novinarstvo-intervju-proces pripreme za intervju-proces vođenja intervjua-šta nakon intervjua?
Svaka od ovih tematskih cjelina biće detaljno obrađena i to na primjerima prikazanih intervjua koje će predavač pripremiti kao radni materijal za diskusiju na radionici.
Program radionice zasnovan je na razmjeni iskustava i praktičnom radu sudionika. Sala Mediacentra bit će prilagođena sadržajnim potrebama radionice, pa će sudionici imati priliku voditi intervju sa predavačem u studiju. Namijenjena je svima koji žele svoja iskustva podijeliti sa dobitnikom nagrade Hrvatskog novinarskog društva i Večernjeg lista za najbolji talk show.
Aleksandar Stanković je započeo profesionalnu karijeru 1995. godine na Hrvatskom radiju kao novinar. U periodu od 1998. do 2000. godine na prvom programu Hrvatskog radija vodi unutarnjopolitičku emisiju Poligraf, a od 1999-2000 obavlja funkciju urednika Unutarnjopolitičke redakcije na Hrvatskom radiju.
Od septembra 2000. godine uređuje i vodi emisiju “Nedjeljom u dva” na Hrvatskoj televiziji. Dosada su emitirane 302 emisije u kojima su gostovale javne ličnosti raznih profila, među kojima Milan Kučan, Milo Đukanović, Boris Tadić , Lech Walensa, Stjepan Mesić, Ivo Sanader, premijer Republike Srpske Milorad Dodik i mnogi drugi. Pored osoba iz političkog života u emisiji često ugošćuje umjetnike, sportiste, glumce, režisere i mnoge druge ličnosti od interesa javnosti.
Cijena učešća na radionici 350 KM (179 euro). Učesnici snose troškove puta i boravka u Sarajevu tijekom radionice. Svi učesnici će dobiti certifikat o završenoj radionici koji potpisuju Aleksandar Stanković i Mediacentar Sarajevo.
Učešće na radionici svi zainteresirani mogu potvrditi najkasnije do 07.02.2008. na lejla@media.ba ili putem telefona: + 387 33 715 840.
Kontakt osoba za dodatne informacije je:
Lejla KapetanovićMediacentar Sarajevo+ 387 33 715 840lejla@media.ba