Informiranje mladih u Bosni i Hercegovini: Kako nas čitaju i kako im pišemo?

Informiranje mladih u Bosni i Hercegovini: Kako nas čitaju i kako im pišemo?
RADIONICE ZA NOVINARE I NOVINARKE
 
Fondacija Mediacentar Sarajevo, u saradnji sa Transitions,  priprema serijal edukativnih i praktičnih radionica za novinare i novinarke iz Bosne i Hercegovine na temu izvještavanja prema mladim ljudima, te generalno unaprjeđenje i/ili osvježenje produkcije medijskog sadržaja namijenjenog mladim ljudima.
 
Radionice su osmišljenje na osnovu rezultata istraživanja objavljenih u tematskom bloku „Informiranje mladih u Bosni i Hercegovini u kontekstu pandemije COVID-19“ kao svojevrsni iskorak ka konzistentnom poboljšanju informiranosti mladih o javnom zdravstvu, ali i o drugim pitanjima od javnog interesa. 
 
Učestvovanjem u programu, novinari i novinarke iz BiH, koji/e se u izvještavanju javnosti bave i pitanjem mladih, imat će priliku diskutovati o navikama i čitateljskim sposobnostima kod mladih, te kakve implikacije te navike mogu imati na medijske redakcije i svakodnevni posao novinara. 
 
* Program za novinare je organiziran u okviru projekta “Izgradnja otpornosti na dezinformacije: program obuke za porodice, nastavnike, novinare i širu javnost za borbu protiv dezinformacija”, koji u 2019. i 2020. godini implementira Fondacija za razvoj medija i civilnog društva “Mediacentar” u partnerstvu s organizacijom “Transitions” iz Praga, uz finansijsku podršku Programa za promociju tranzicije Vlade Republike Češke.