Održana debata "Mogućnost političke akcije u društvu spektakla"

Događaj "Mogućnost političke akcije u društvu spektakla: Plenum možeš biti ti" održan je 25.4.2014. u prostorijama Mediacentra Sarajevo. Debata kao i nastup grupe Zoster Peretrojka organizovan je u saradnji Mediacentra i Frontline kluba iz Londona. 

Na debati, tokom koje se vodio razgovor o ulozi medija u izvještavanju o protestima, etičnosti tog izvještavanja ali i o medijskom spinu i ulozi plenuma, učestvovali su dr.Damir Arsenijević, teoretičar kulture, Aldin Arnautović, slobodni novinar, Valentina Pellizzer, online aktivistkinja i feministkinja i dr.Mario Hibert sa Flizofskog fakulteta u Sarajevu.

Početak debate obilježen je multimedijalnim prikazom medijskog izvještavanja sa februarskih protesta, a tokom razgovora moderatorica Aida Kalender prikazala je i video u kojem PR stručnjakinje iz Bosne i Hercegovine komentarišu rad plenuma sa medijima i javnosti, dok je komentar o medijskom spektaklu i politici dala profesorica sa Fakulteta političkih nauka, Nermina Mujagić. 

Nakon debate posjetioci su imali priliku poslušati unplugged koncert benda Zoster Peretrojka.

Fotografije sa događaja dostupne su na Facebook stranici Mediacentra Sarajevo. 

Debata i koncert su organizovani u sklopu programa koji već treću sezonu uspješno realizuju Mediacentar Sarajevo i Frontline Club iz Londona, uz finansijsku podršku Media Programa Open Society Foundation London. Projekcijama dokumentarnih filmova i organiziranjem debata, projekat ima za cilj da informira javnost o aktualnim društvenim temama, slaveći nezavisno i kvalitetno novinarstvo te potakne razmjenu mišljenja.