Održana javna debata o predizbornoj kampanji

Mediacentar Sarajevo i partner Frontline klub iz Londona organizovao je 27. septembra  debatu pod nazivom „Sezona lova na birače“ 
 
Debate je okupila 60-ak predstavnika civilnog sektora, medija i građana. Najavljeni fokus debate - kvalitet i sadržaj predizbornih kampanja za lokalne izbore 2012. u BiH- bio je povod za dijalog o manjku političke kulture, o nedostatku komunikacije izmedju političkih stranaka i javnosti, o poziciji birače koji se nalaze pred alternativom biranja izmedju dva zla glasati ili neglasati do otvorenog poziva na bojkot izbora.
 
Gosti debate bili su: Nerzuk Ćurak, politički analitičar, Lana Ramljak, novinarka Radija Sarajevo i Adis Arapović, politolog, Centar Civilnih Inicijativa. Moderator debate bio je novinar Amer Tikveša.
 
Iznenadjenje večeri bio je Nednad Veličković koji je pročitao svoju kolumnu o izborima, prvi put predstavljenu javnosti.
 
Dogadjaj je otvoren  projekcijom dokumentarnog kineskog  filma “Please vote for me” koji govori o izborima za predsjednika razreda u jednoj osnovnoj školi u Kini i koji je pobrao sve pohvale.
 
Nakon filma i debate slijedio je predizborni 'Rok Parti' na kojem je muziku puštala DJ ekipa Radio Sarajeva.
 
Dio atmosfere možete vidjeti ovdje: