Promocija Sarajevskih sveski u Tirani i Skoplju

"Sarajevske sveske imaju ogroman značaj za region ali i Evropu" istakao je Janez Potočnik, komesar Evropske unije na promociji ovog časopisa proteklog vikenda u Tirani. Dan kasnije Sarajevske sveske (broj 18) objavljene na engleskom jeziku promovirane su i u Skoplju.
U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije i Evropske Komisije časopis Sarajevske sveske, koji okuplja najeminentnije književnike iz regije jugoistočne Evrope, promovisan je u Albaniji i Makedoniji u okviru niza manifestacija koje su podrazumijevale film, teatar, okrugle stolove i uz prisustvo velikog broja evropskih zvaničnika. Na ovim promocijama su učestvovali urednici i autori Sarajevskih sveski iz Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Skoplja, Tirane i Prištine.
Govoreći u Tirani, Komesar Evropske Unije Janez Potočnik posebno je naglasio da, iako govori kao predstavnik Evropske Unije, veoma je ponosan što je njegova zemlja, Slovenija, prihvatila Sarajevske sveske, pomagajući englesko izdanje ovog časopisa i njegov ulazak u Evropu.