Umrežite se sa evropskim susedima

Web Sajt

Umrežite se sa evropskim susedima

Ako vam trebaju kontakti sa kolegama iz euromediteranskog regiona i zemalja koje potpadaju pod European Neighbourhood and Partnership Instrument (ENPI), učlanite se u zajednicu medijskih profesionalaca na http://training.journalismnetwork.eu/ .

Radi se o društvenoj mreži namenjenoj profesionalnoj razmeni ideja i kontakata na kojoj dobijate svoj profil, razgovarate na forumu i preko chata, a tu su i mogućnosti za razmenu foto i video-radova. Kako stoji na sajtu, planira se širenje mreže na jugoistočnu Evropu.

Mreža je sastavni deo sajta www.journalismnetwork.eu , čiji je cilj da pomogne osposobljavanju medijskih profesionalaca za izveštavanje o Evropskoj Uniji. Osim što nudi mogućnosti za povezivanje, daje i osnovne background informacije o zemljama mediteranskog i ENPI regiona, njihovoj medijskoj sceni i par ključnih kontakata organizacija od kojih se može krenuti ako vam, kao medijskom profesionalcu, zatreba neka informacija ili pomoć.

Sajt je dostupan na engleskom, ruskom i francuskom jeziku.

Sajt je razvio European Journalism Center iz Mastrihta u Holandiji, institucija sa dugim iskustvom obuke medijskih profesionalaca širom Evrope, uz finansijsku pomoć Evropske Unije. Među partnerima na projektu su i Međunarodna federacija novinara (IFJ) i Thomson fondacija.