Facebook: Aplikacije Mentions i Live sada dostupne i novinarima

Nakon slavnih ličnosti i novinari dobili pristup aplikaciji Mentions

Facebook: Aplikacije Mentions i Live sada dostupne i novinarima

Nakon slavnih ličnosti, dvije novije aplikacije društvene mreže Facebook koje nose nazive Mentions i Live, sada će moći koristiti i novinari.

Mentions i Live dosad su bile jedna vrsta VIP aplikacija koje su omogućile poznatima da se na bolji način predstavljaju putem društvene mreže. Nakon ovog poteza, novinari i ostale javne ličnosti koje imaju verifikovan profil na Facebooku, moći će koristiti aplikacije kako bi na direktniji način ostvarili komunikaciju s onima koji prate njihov rad. Aplikacija Live omogućuje video prenos uživo, kao i opcije snimanja, pregledavanja i automatskog postavljanja video prenosa na feed korisničkog profila. Aplikacija Mentions, s druge strane, omogućuje poznatima i novinarima da vide o čemu oni koji ih prate diskutuju, te da uspostave izravnu komunikaciju s njima.

Live from the gardens of Buckingham Palace...

Posted by Keir Simmons on Wednesday, 9 September 2015


„Novinari su često stručnjaci koji se nalaze iza svih sadržaja do kojih se dođe i o kojima ljudi svakodnevno pričaju nakon što ih vide na Facebooku. Zato je važno te konverzacije učiniti dostupnim novinarima. Njihova publika je na Facebooku i mi im želimo omogućiti da se lakše povežu s njom“, izjavio je Vadim Lavrusik, produkt menadžer servisa Mentions i Live. Na ovaj način, Facebook bi mogao postati platforma na kojoj će sve veći broj novinara plasirati svoje vijesti i mjesto na kojem će recipijenti dobiti prve informacije o određenim dešavanjima u realnom vremenu.

Izvori: Poynter, Journalism.co.uk