Boris Dežulović dobitnik Europske novinske nagrade 2013

Boris Dežulović dobitnik Europske novinske nagrade 2013

Boris Dežulović dobitnik Europske novinske nagrade 2013

Boris Dežulović je dobitnik Europske novinske nagrade 2013 u kategoriji najboljeg komentara.
 
Foto: Louis Leeson
 
Hrvatski novinar koji redovno piše kolumne za nekoliko štampanih i online medija u regionu (uključujući Jutarnji list i Globus u Hrvatskoj, Oslobođenje u Bosni i Hercegovini, Dnevnik u Sloveniji itd.) nagradu je primio 17.3.2014. na ceremoniji u Londonu.
 
Nagrada European Press Prize se dodjeljuje za izvanredno novinarstvo širom Europe. Pokrenuta je 2012. od strane sedam europskih medijskih fondacija, uključujući Fondaciju Guardian, a ove godine po drugi put odaje priznanje najvišim dostignućima u europskom novinarstvu u četiri kategorije - istraživačko novinarstvo, reportaža i pisanje priče, kolumna i urednički rad, te inovacije u prezentaciji i uredničkim tehnikama.
 
Dežulovića je izabrao međunarodni žiri urednika iz Reutersa, Le Mondea, El Paisa, Jyllands-Postena i The New Timesa između više od 400 nominovanih novinara. Nagrada mu je dodijeljena za kolumnu "Vukovar: spomenik mrtvom gradu u prirodnoj veličini", koju je povodom godišnjice pada Vukovara, 19.11.2013. objavio hrvatski Globus
 
Grupna fotografija sa današnje dodjele nagrada u Londonu (Louis Leeson)