Edina Fazlić dobitnica nagrade "Srđan Aleksić"

Edina Fazlić dobitnica nagrade "Srđan Aleksić"

Edina Fazlić, urednica dokumentarno-obrazovnog programa na Radio televiziji Tuzlanskog kantona, dobitinica je ovogodišnje novinarske nagrade “Srđan Aleksić” za kontinuirano izvještavanje o marginalizovanim grupama u BiH.

Foto: RTVTK

Tročlani žiri, koji je ove godine pregledao prijedloge 11 organizacija civilnog društva koje su kandidovale 9 novinara i novinarki i jednu emisiju za nagradu “Srđan Aleksić” za kontinuirano izvještavanje o marginalizovanim grupama, odlučio je da nagradu dodijeli Edini Fazlić, zbog prostora koji u svojim emisijama i prilozima daje različitim ranjivim i socijalno isključenim grupama, zbog njenog pristupa temama i profesionalnog, utemeljenog, informativnog i naročito afirmativnog i društveno angažovanog izvještavanja.

Novinarska nagrada “Srđan Aleksić” za izvještavanje u kontinuitetu se dodjeljuje od 2011. godine, a ove godine po prvi put dodjelu organizuje Mreža za izgradnju mira BiH. Svečana dodjela nagrade dio je programa koji će članice Mreže realizovati u subotu, 21. 9.2013., a u sklopu obilježavanja Sedmice izgradnje mira u BiH koja traje od 15. do 22. septembra i obilježava se brojnim aktivnostima u skoro 30 gradova u BiH. 

Izvor: Mreža za izgradnju mira