Google Trends: Šta korisnici žele znati o olimpijskim sportovima?

Google

Google Trends: Šta korisnici žele znati o olimpijskim sportovima?

Za sve oni koji pomno prate Olimpijske igre u Brazilu, Google je kreirao poseban kutak sa najnovijim vijestima i pretragama koje ih prate.

Google Trends, putem kojeg je moguće pratiti trendove u internet pretragama širom svijeta, tokom Olimpijskih igara Rio 2016 nudi poseban odjeljak za najnovije vijesti i pretrage vezane za olimpijska dešavanja.

Google Trends Olympic Hub mjesto je gdje možete vidjeti šta korisnici najvećeg internet pretraživača žele znati o temama vezanim za olimpijske sportove i dešavanja u Riju.

Moguće je pratiti koji su sportovi, sportisti i sportistikinje trenutno najpopularniji na internetu, te na interaktivnoj mapi vidjeti koji sportovi najviše zanimaju korisnike iz određene zemlje

Teme za koje korisnici izražavaju interes mijenjaju se tokom dana i prate emitovane discipline, te tako globalno trenutno dominiraju upiti vezani za plivanje, džudo i jahanje, dok je u Bosni i Hercegovini najpretraživaniji sport košarka.

Za one koje zanima putanja olimpijskog plamena, tu je i mapa njegovog kretanja i odgovori na najčešće postavljana pitanja o ovom simbolu Olimpijskih igara.

Ovogodišnje igre izuzetno su popularne na društvenim mrežama i internetu uopšte, a posebne sekcije za praćenje olimpijskih dešavanja kreirali su i Twitter i Facebook.

Izvor: Google Blog, Tech Crunch