Google ukida obaveznu Google Plus registraciju

Google ukida obaveznu Google Plus registraciju

Google ukida obaveznu Google Plus registraciju

Najava o razdvajanju Google+ registracije od drugih Google-ovih servisa izazvala je glasine o gašenju Google-ove nepopularne društvene mreže.

Korisnici YouTubea i drugih Googleovih servisa više se neće morati registrovati na mreži Google+. Google najavljuje da će društvena mreža od sada biti fokusirana na interakciju svojih korisnika i odvojena od korištenja drugih servisa. Najava je izazvala komentare o konačnom priznanju poraza mreže koja nikada nije uspjela dostići popularnost koju joj je kompanija namijenila i čiji je kraj mnogo puta najavljivan, no predstavnici kompanije u blog postu naglašavaju da ovo nije slučaj i da će mreža na ovaj način postati "bolje fokusirana" i da će se raditi na njenom poboljšanju.

Registracija na Google+ mreži postala je za korisnike Google servisa obavezna 2013. godine ali predstavnici kompanije priznaju da su time napravili pogrešan izbor i da će od sada za njihovo korištenje biti dovoljan standardni Google nalog. Promjena se za sada odnosi samo na YouTube ali će uskoro biti proširena i na druge servise ove kompanije.

Izvor: CNet, Slate