JMBG: Onemogućite političarima laganje putem medija!

JMBG: Onemogućite političarima laganje putem medija!

Građani okupljeni oko Facebook grupe "JMBG Bosne i Hercegovine" poslali su poziv svim medijima u Bosni i Hercegovini da ignorišu i ne objavljuju izjave svih BH političara i saopštenja za javnost svih političkih stranaka dok se ne usvoji Zakon o JMBG Bosne i Hercegovine. 

"Pošto su mediji poligon na kojem se političari i političke stranke najviše grupišu i poligon sa kojeg šalju svoje poruke narodu, ovim putem molimo medije da im pristup tom poligonu zatvore dok se ne usvoji normalan Zakon. Razlog ovakvog zahtjeva leži u činjenici da političari zbog prekomjernog bavljenja izjavama zaboravljaju na svoj posao, a kada daju izjave, ispostavi se da su te izjave bile lažna obećanja". 

Zakon o jedinstvenom matičnom broju Bosne i Hercegovine ne postoji još od februara 2013. godine, no ovom problemu nije pridavan značaj, sve do početka juna i protesta na osnovu kojih građani BiH zahtjevaju donošenje Zakona. "Zaustavite ih tako što ćete pokazati solidarnost sa građanima i onemogućiti političarima ono što najviše vole, a to je laganje putem medija."

"Smatramo da bi ignorisanje političara od strane medija, posebno pred 2014. izbornu godinu, uslovilo vrlo brzo usvajanje Zakona," navode podnosioci poziva, uz nadu da će mediji pokazati solidarnost sa borbom za našu i Vašu djecu. 

Cjelokupan tekst poziva: