Netflix stigao u BiH i region

Netflix stigao u BiH i region

Netflix stigao u BiH i region

Vodeća internet televizijska mreža u svijetu, Netflix, odlučila je učiniti svoje usluge dostupnim u još 130 zemalja širom svijeta. Kompanija koja se bavi emitovanjem najboljih filmova, serija, dokumentaraca i crtanih filmova, tako dolazi i u Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju.
 
Foto: Flickr
 
Korištenje usluga Netflixa bit će besplatno tokom prvog mjeseca dok će se korisnici kasnije moći odlučiti između tri paketa od kojih će najpovoljniji koštati 7.99 eura mjesečno.
 
Netflix je najavio i da će ove godine proizvesti više od 30 serija, dok tokom godine kompanija namjerava pokrenuti HDR (high dynamic range) sadržaj zaslužan za doživljaj jačih boja slike. Povećava se i broj jezika koje platforma podržava, pa će se pored 17 postojećih, uvesti i arapski, korejski i kineski jezik.
 

Kompanija, čije su usluge ranije bile dostupne u više od 60 zemalja, već je ranije saopćila da planira svoje usluge ponuditi u 200 zemalja do kraja 2016. godine. Zbog ograničenja vlade SAD-a koja su nametnuta američkim kompanijama, Netflix neće biti dostupan na Krimu, u Sjevernoj Koreji i Siriji.
 
Netflix, koji je zaživio 2007. godine, znatno je promijenio način na koji se konzumiraju televizijski sadržaji, kroz omogućavanje gledanja kompletnih sezona njihovih serija odjednom, a ne u epizodama, svake sedmice.
 
Platforma je dostupna na raznim uređajima koji mogu biti povezani s internetskom konekcijom, kao što su laptopi, tableti ili pametni televizori, a kvaliteta streaminga automatski se prilagođava dostupnoj brzini interneta.