RTRS počeo emitovati nastavu na daljinu

RTRS počeo emitovati nastavu na daljinu

RTRS počeo emitovati nastavu na daljinu

Emitovanje nastave na daljinu namijenjeno je osnovcima koji zbog pandemije COVID-19 nemaju redovnu nastavu.

Foto: Prinscreen/YT/RTRS

Zbog pandemije korona virusa COVID-19 i obustave nastave u BiH, Radiotelevizija Republike Srpske (RTRS) uvela je promjene u svojoj programskoj shemi i od jučer je u saradnji sa Ministarstvoj prosvjete i kulture Republike Srpske i Republičkim pedagoškim zavodom počela sa televizijskim emitovanjem nastave na daljinu za učenike osnovnih škola RS-a.

“Osnovni cilj organizovanja ovog vida nastave za učenike osnovne škole, pored brige za zdravlje i bezbjednost učenika, jeste namjera da preduzmemo sve što je u našim mogućnostima da osiguramo učenicima određeni kontinuitet u učenju i radu i na taj način im pomognemo da lakše prebrode prekid nastave, te da budu što spremniji za njen nastavak kada dođe vrijeme za to”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS-a.

Nastava na daljinu emitovaće se prema utvrđenom rasporedu svakim radnim danom i to za učenike od prvog do petog razreda u 9:10, a za učenike od šestog do devetog razreda u terminu od 12:30.

Svi nastavni sadržaji biće dostupni i na YouTube kanalu i na portalu RTRS-a, a u toku su pripreme i drugih vidova komunikacije i interakcije učenika sa nastavnicima razredne i predmetne nastave o čemu će javnost biti naknadno informisana putem ovog javnog servisa i drugih elektronskih medija.

Emitovanje emisija nastavnog programa za osnovce ranije je počelo na programima Radiotelevizije BiH (BHRT) i na trećem kanalu Hrvatske radiotelevizije (HRT 3).

Izvor: RTRS

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.