RTV FBIH: Vjerujemo da će RAK promijeniti odluku

RTV FBIH: Vjerujemo da će RAK promijeniti odluku

Na posljednjoj sjednici Vijeća Regulatorne agencije za komuniciranje održanoj 9.decembra, predloženo je da se odluka o smanjenju marketinških minuta za javne emitere prolongira za 2015. godinu.

Prema prijedlogu Slobodana Boškovića, kako prenosi Federalna televizija, na ovaj način bi javni servisi dobili dovoljno prostora da regulišu pitanje naplate RTV takse i tek onda bi mogli procijeniti da li postoji potreba za smanjenjem marketinških minuta. No nakon glasanja, inicijativa je odbačena jer je omjer glasanja bio 3:4 protiv incijative. Amela Odobašić, portparolka RAK-a navodi: "Glasovi su bili takvi da se ova inicijativa ne usvoji i ne nađe na dnevnom redu".

"Vjerujemo da će Vijeće RAK-a na prvoj narednoj sjednici staviti van snage primjenu Kodeksa o izmjeni Kodeksa o komercijalnim komunikacijama, kojim je od 01.01.2014. godine trajanje spotova za oglašavanje i teletrgovinu za javne RTV servise ograničeno na najviše četiri minute po satu u televizijskim programima", navodi se u izjavi press službe RTVFBiH za portal Media.ba. 

Izvor: Federalna.ba