Twitter gasi Vine

Twitter gasi Vine

Twitter gasi Vine

Aplikacija za kreiranje šestosekundnih video klipova, koju neki smatraju modernom umjetničkom formom na internetu, nakon tri godine više neće biti dostupna korisnicima.

"Od 2013. godine, milioni ljudi su koristili Vine da bi se nasmijali ili vidjeli kreativne uratke. Danas, sa vama dijelimo vijest da ćemo u narednim mjesecima ukinuti obu mobilnu aplikaciju", kaže se u postu juče objavljenom na Vine-ovom Medium blogu.

Korisnici popularne aplikacije, koja ima 40 miliona registrovanih naloga, sa tugom su reagovali na saopštenje, te na mrežama počeli objavljivati neke od svojih omiljenih šestosekundnih video klipova, koje mnogi smatraju internet umjetničkom formom za sebe.

 

 

Twitter je Vine pokrenuo 2013. godine, kao video dodatak tvitovima, no rast popularnosti aplikacije značajno je usporen nakon što je Instagram iste godine dodao video funkcije, te na taj način odvukao veliki broj potencijalnih korisnika. Twitter se trenutno susreće sa problemima pada povrata investicija i pronalaženja kupca, što je još jedan od razloga za ukidanje odeđenih servisa unutar kompanije.

Online arhiv do sada objavljenih Vine klipova će ostati dostupna, a korisnici će svoje uratke moći preuzeti u narednih nekoliko mjeseci, do potpunog gašenja aplikacije.

Izvor: The Verge, Fortune