Umro Predrag Lucić

Umro Predrag Lucić

Umro Predrag Lucić

Dugogodišnji novinar i pisac i jedan od osnivača Feral Tribunea, Predrag Lucić, preminuo je u Splitu.

foto: n1

U 54. godini je nakon teške bolesti preminuo Predrag Lucić, jedan od osnivača i autora Feral Tribunea, glasila hrvatskih anarhista, protestanata i heretika.

Rođen je 12. februara 1964. godine u Splitu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu studirao je dramsku i radio režiju.

Objavio je Greatest Shits – Antologiju suvremene hrvatske gluposti (u koautorstvu s Borisom Dežulovićem, 1998.), pjesmaricu Haiku haiku jebem ti maiku (2003.), knjigu lirike Ljubavnici iz Verone (2007.), a od svojih je pjesama i tuđih programa za zaglupljivanje pučanstva sačinio čitanke Sun Tzu na prozorčiću (2009.) i Bezgaća povijesne zbiljnosti (2010.). Od 2007. zajedno s Dežulovićem nastupa u pjesničkom kabareu Melodije Bljeska i Oluje. Pokrenuo je i uređivao Feralovu biblioteku. Od ljeta 2009. u riječkom Novom listu ispisuje dnevnu kolumnu pod naslovom Trafika.

Pjesničke, prozne i dramske tekstove objavljivao u časopisima "Fantom slobode", "Ars", "Sarajevske sveske" i "Naše pismo". Član Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog centra P.E.N.