Vlade i građani: sesija o dostupnosti javnih podataka sutra na POINT 3.0

Vlade i građani: sesija Mediacentra  sutra na POINT 3.0

Vlade i građani: sesija o dostupnosti javnih podataka sutra na POINT 3.0

Treće izdanje POINT konferencije biće otvoreno u četvrtak, 22. maja u sarajevskom Art kinu Kriterion, a trajat će do subote, 24. maja.

Na ovogodišnjoj POINT konferenciji učestvuje i Mediacentar Sarajevo, koji zajedno sa Centrom za društvena istraživanja Analitika a u sklopu projekta Public Data Now, organizuje sesiju pod nazivom "Otvoreno/zatvoreno: Vlade i građani". Učesnici sesije su Nout van der Vaart. član tima za društveno angažovanje Open Government Partnership, Krzysztof Izdebski, poljski advokat koji se bavi slobodnim pristupom informacijama i njihovom upotrebom i Anto Bajo, izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i saradnik na Institutu za javne financije. 

Pored internacionalnih i regionalnih gostiju, sesiji Vlade i građani pridružit će se i Darko Brkan iz UG Zašto ne i Maja Branković iz Transparency Internationala BiH. Sesiju će facilitirati Nermina Voloder iz Centra za društvena istraživanja Analitika. 

Sesija Otvoreno/Zatvoreno: Vlade i građani održat će se 22.5. sa početkom u 11:40 u prostorijama Art kina Kriterion. Kompletan program dostupan je na web stranici konferencije POINT 3.0 .

Projekat Public Data Now organiziran je u partnerstvu sa Centrom za društvena istraživanja Analitika i Evropskim novinarskim centrom (EJC). Projekat podržava vlada Kraljevine Nizozemske