Vozač Jeremija Corbyna nanio povrede snimatelju BBC-ja

Vozač Jeremija Corbyna nanio povrede snimatelju BBC-ja

Vozač Jeremija Corbyna nanio povrede snimatelju BBC-ja

Snimatelj BBC-ja primio je ljekarsku pomoć nakon što ga je, navodno, gurnuo vozač britanskog političara Jeremija Corbyna. Snimatelj James Webb snimao je Corbyna, koji je izabran za novog lidera britanske opozicijske Laburističke stranke, dok je izlazio iz svoje kuće u sjevernom dijelu Londona.

Foto: Screenshot/BBC

U incidentu koji se dogodio Webb je zadobio povredu lica i vrata. Na snimku, koji se već pojavio na internetu, može se čuti snimatelj koji viče „razvalio si mi kameru“, i „to je bilo pravo guranje“, nakon čega je automobil u kojem se nalazio britanski političar odvezen.

Incidentu je prisustvovao i Jeremy Selwyn, fotograf londonskog magazina Evening Standard, koji je izjavio kako vozač nije bio ničim isprovociran za ovakav potez. „Ne znam zašto je to uradio. Razbio mu je glavu njegovom kamerom – mora da ga je boljelo. Nije bilo nikakve provokacije i fotografi se nisu nagurivali.“

U izvještaju koji je BBC podnio o ovom događaju stoji: "BBC može potvrditi da se desio incident u koji je uključen snimatelj naše kuće za vrijeme snimanja Jeremija Corbyna dok je napuštao svoj dom. Zadobio je povrede zbog kojih je podvrgnut odgovarajućem tretmanu. Stupili smo u kontakt sa Laburističkom strankom, iz koje su nam potvrdili da je u incident uključen vozač koji radi za vladu, a ne uposlenik Labursitčke stranke."

Izvor: The Guardian, BBC