Zagreb: Studijski program o medijima u digitalno doba

Zagreb: Studijski program o medijima u digitalno doba

Fakultet političkih znanosti pokreće postdiplomski studij iz područja medijskih i komunikacijskih studija.

Postdiplomski studij "Mediji u digitalno doba" predstavlja odgovor na potrebu kritičke analize medija u kontekstu novih trendova koji se vide u razvoju medija i medijskih sistema u digitalno doba. Zahvaljujući ovom inovativnom programu koji prati promjene nastale u medijima pojavom društvenih mreža, studenti će imati priliku da uče o procesima konvergencije medija, o procesima ubrzane komercijalizacije medija kao i konglomeracije medijskog vlasništva. 

Program obuhvaća kolegije u kojima se analizira budućnost radijskog i filmskog medija u digitalnom medijskom okruženju te promjene profesionalnih normi u novinarstvu i medijskoj produkciji. Isto tako, program obuhvaća i kolegije koji su posvećeni ekonomiji medija, medijskom pravu i upravljanju medijima. 

"Mediji u digitalno doba" je namijenjen i onima koji žele da se bave znanstvenom analizom medija i komunijacije, a zainteresovani studenti će dobiti priliku za saradnju u znanstvenoistraživačkim projektima Centra za istraživanje emdija i komunikacije, te mogućnost pohađanja međunarodnog postdiplomskog kursa na engleskom jeziku Comparative media systems. 

Sve dodatne informacije o programu možete pronaći na stranici Fakulteta političkih znanosti

Izvor: Kulturpunkt, Fpzg