Zoranu Kesiću prijetili zbog navodnog ismijavanja Republike Srpske

Zoranu Kesiću prijetili zbog navodnog ismijavanja Republike Srpske

Zoranu Kesiću prijetili zbog navodnog ismijavanja Republike Srpske

Srbijanski satiričar primio je prijetnje smrću zbog navodnog vrijeđanja Republike Srpske u montiranom videu.

Foto: medijacentar beograd

Voditelj satirične emisije koja se emituje na televiziji B92, Zoran Kesić, rekao je da je video u kome navodno vrijeđa Republiku Srpsku zapravo montaža i da je neko zlonamjerno manipulisao ljudima snimkom starim dvije godine.

"Neko je na bezazlenu, benignu šalu na račun oblika Republike Srpske na mapi dodao da ja kažem 'budale", a izbacio moju rečenicu 'Pozdrav našim gledaocima u Banjaluci'", rekao je Kesić za Insajder.net.

Nezavisno udruženje novinara Srbija upozorilo je da su prijetnje Zoranu Kesiću posljedica "atmosfere linča koju stvaraju pojedini tabloidi izmišljanjem zavera i podela novinara na 'patriote' i 'izdajnike'".

Nije poznato ko je prijetio voditelju niti ko je napravio i objavio sporni snimak na internetu.

Na originalnom snimku Kesić u jednoj šali kaže: "Juče Krim, danas Škotska, sutra Katalonija, prekosutra, što da ne, Republika Srpska…mada, možda bolje ne Republika Srpska, ne znam da li ste videli kako izgleda na mapi? Na šta ovo liči. Pozdrav našim gledaocima u Banjaluci". U montiranom snimku je izbačena zadnja rečenica i umjesto toga montiran isječak u kome on kaže "budale" što je izgledalo kao da on vrijeđa Srbe i Republiku Srpsku, piše Insajder.net.

Izvor: Insajder, B92