WSJ investira u sajt o umrlima

WSJ investira u sajt o umrlima

Sajt Tributes.com, u koji je najviše uložio Wall Street Journal, biće centralna lokacija na webu za odavanje počasti umrlima, piše sajt Evropskog centra za novinarstvo (EJC.net) pozivajući se na Wired.com.

Ukupno početno ulaganje u ovaj sajt koji je sada u beta fazi, a biće pokrenut u junu 2008. je 4.3 miliona američkih dolara. Iza sajta stoji Jeff Taylor, osnivač poznatog portala za pronalaženje poslova Monster.com.

Tributes.com (u prevodu: Počasti.com, prim. red.) će omogućiti korisnicima da potvrde nečiju smrt, dobiju informacije o održavanju službi i porukama odaju počast umrlima. Sajt će biti pretraživ po imenima pojedinaca. Preuzimajući automatski podatke iz baze umrlih Sjedinjenih Američkih Država, Tributes.com će imati stalno ažuriranu listu umrlih. Čitulje se neće uklanjati sa sajta, dok će se izjave saučešća verovatno uklanjati nakon 5 do 10 godina.

Planira se da se usluge ovog sajta nude ožalošćenima u paketu sa ostalim uobičajenim uslugama koje obezbeđuju agencije za posmrtnu ispomoć.

Ovaj sajt se pridružuje trendu prilagođavanja pogrebne industrije želji javnosti da žali za preminulima online. Ona je već očigledna na sajtovima za društveno povezivanje kakvi su MySpace ili Facebook gde se spontano pojavljuju mesta za odavanje počasti pokojnicima i žaljenje.

Izvor: www.ejc.net