Debata: Šta čeka Javni RTV servis u BiH?

Šta čeka Javni RTV servis u BiH?
20/04/2015

Debata: Šta čeka Javni RTV servis u BiH?

Bosnia and Herzegovina

Debata i projekcija filma:

"Šta čeka Javni RTV servis u Bosni i Hercegovini?"

Ponedjeljak, 20. 04. u 11:55

 Mediacentar Sarajevo, Kolodvorska 3

Prvi ovogodišnji događaj u okviru programa koji već četvrtu godinu Mediacentar uspješno sprovodi sa Frontline Clubom iz Londona, bit će posvećen RTV javnim servisima u Bosni i Hercegovini.

Šta čeka Javni RTV servis u BiH? Kakva mu je budućnost? Ovo je tema javnog dijaloga u Mediacentru Sarajevo zakazanog za ponedjeljak 20. aprila 2015. godine. Tačno u 5 do 12. Moderatorica događaja bit će Borka Rudić iz Udruženja/Udruge BH novinari.

U razgovoru o RTV taksi i procesu digitalizacije učestvovat će: Hanka Vajzović, zamjenica predsjedavajućeg Komisije za promet i komunikacije Parlamentarne skupštine BiH, Helena Mandić direktorica sektora za emitiranje Regulatorne agencije za komunikacije i Enes Osmančević, profesor na Filozoskom fakultetu u Tuzli. 

Uz ovaj razgovor prikazaćemo dokumentarni film "Izgubljeni signal demokratije" koji govori o slučaju javne radiotelevizije u Grčkoj koja je prije dvije godine, odlukom Vlade, zatvorena.

Dobrodošli u Mediacentar u ponedjeljak 20. aprila u 11:55 sati

Ulaz na debatu i projekciju filma je slobodan. Zbog ograničenog kapaciteta sale Mediacentra Sarajevo, pozivamo vas da svoj dolazak unaprijed najavite putem emaila kontakt@media.ba.

_____________________________________________________

Događaj se organizuje u sklopu programa koji već četvrtu sezonu uspješno realizuju Mediacentar Sarajevo i Frontline Club iz Londona, uz finansijsku podršku Media Programa Open Society Foundation London. Projekcijama dokumentarnih filmova i organiziranjem debata, projekat ima za cilj da informira javnost o aktualnim društvenim temama, slaveći nezavisno i kvalitetno novinarstvo te potakne razmjenu mišljenja.