Nagrada za najbolju praksu medijskog opismenjavanja predškolaraca

Nagrada za najbolju praksu medijskog opismenjavanja predškolaraca
01/02/2020

Nagrada za najbolju praksu medijskog opismenjavanja predškolaraca

Konkurs
Bosnia and Herzegovina

Radio Kameleon – Otvorena mreža ljudskih prava i demokratije i Asocijacija za medijsku edukaciju, demokratizaciju i istraživanje MEDIANA objavili su poziv za najbolju praksu medijskog opismenjavanja predškolaraca.

Poziv je otvoren za odgajatelje/ice i stručne saradnike/ice iz predškolskih ustanova. Prijave trebaju sadržavati primjere aktivnosti medijskog opismenjavanje djece koje su već realizovane ili se planiraju realizovati u učionici. Takve aktivnosti mogu biti igrokazi s tematikom iz crtanih filmova, razgovori o ponašanju medijskih likova, radionice kojima se podstiče korištenje primjerenih medijskih sadržaja u prosocijalne i edukativne svrhe ili kreativno izražavanje djece uz korištenje medija.

Aktivnost s uputstvom za realizaciju potrebno je dostaviti do 1. februara 2020. na email adresu medianatz@gmail.com. Najbolje ocijenjena praksa medijskog opismenjavanja predškolaraca bit će nagrađena s 500 KM (bruto iznos). Rezultati javnog poziva bit će objavljeni 10. februara 2020. Učesnici javnog poziva obavezni su potpisati saglasnost za mogućnost dalje primjene dostavljenih nastavnih priprema kao primjera dobre prakse rada u predškolskom odgoju i obrazovanju.

Javni poziv dio je projekta „Razvijanje metodičko-pedagoških kapaciteta odgajatelja/ica u ustanovama predškolskog odgoja za rad sa djecom u području medijske pismenosti, koji realizuju Radio Kameleon – Otvorena mreža ljudskih prava i demokratije i Asocijacija za medijsku edukaciju, demokratizaciju i istraživanje MEDIANA, a uz podršku Evropske unije.