Danas o produkciji i publici za nove medije

Danas o produkciji i publici za nove medije

Drugog dana regionalne konferencije  „Medijske transformacije – digitalizacija i razvoj novih medija u zemljama Zapadnog Balkana“ koja se održava u Mediacentru u Sarajevu govoriće se o medijskoj produkciji u digitalnoj eri i novoj publici za nove medije.

O medijskoj produkciji u digitalnoj eri, a u okviru prve današnje sesije govoriće Igor Vobič sa Univerziteta u Ljubljani, Mato Brautović sa Univerziteta u Dubrovniku, James Hagengruber, novinar i urednik iz SAD-a, Tena Perišin, urednica na HTV-u i docent na Univerzitetu u Zagrebu, te Nikola Linta, direktor razvoja i novih tehnologija na B92.

Drugu sesiju o temi nova publika za nove medije vodiće Slobodanka Dekić iz Mediacentra Sarajevo, a o temi će govoriti Mirko Petrić, sociolog sa Univerziteta u Zadru, Marko Rakar, konsultant za komunikacije MRAK usluge, Elma Pašić, direktorica agencije GFK i Kate Coyer, direktorica centra za medijska i komunikacijska istraživanja.

Sesije, zaključke, intervjue i debate sa konferencije možete pratiti uživo na MCOnline, Facebooku i Twitteru.

U jučerašnjem dijelu konferencije bilo je riječi o digitalizaciji u Evropi i digitalizaciji u BiH.

Organizatori regionalne konferencije  „Medijske transformacije – digitalizacija i razvoj novih medija u zemljama Zapadnog Balkana“ su Mediacentar Sarajevo, Regulatorna agencija za komunikacije BiH i Ambasada SAD-a u BiH.

U radu konferencije učestvovuju predstavnici vodećih medijskih kuća, organizacija i institucija iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Albanije i Makedonije.