'Medijske transformacije' - uvodne riječi

'Medijske transformacije' - uvodne riječi

Danas nakon 10:00 časova u prostorijama Mediacentra u Sarajevu započela je dvodnevna konferencija na temu "Medijske transformacije – digitalizacija i razvoj novih medija u zemljama Zapadnog Balkana".

U sali su se pred oko 70-tak prisutnih, uvodnim riječima obratili organizatori ove konferencije Janet Miller,  direktorica Ureda za odnose s javnošću Američke ambasade u BiH, koja je dala podršku procesu digitalizacije u regiji te navela kako Ambasada podržava sve ideje i nove izazove u ovom procesu ne zanemarujući poštovanje ljudskih prava.

Boro Kontić, direktor Mediacentra i domaćin današnje konferencije, u uvodnim riječima istakao je kako je neophodno da se građani upute u ono što donose nove tehnologije - prednosti i 'mane'.

Amela Odobašić iz Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), naglasila je kako RAK u kontekstu uvođenja digitalitacije na prostoru BiH, te kako RAK već radio na strategiji, ali kako su u tom procesi neophodni i podrška države na koju do sada nisu naišli u punom kapacitetu, ali da se nada kako će to ubuduće biti slučaj.

Neizvjesna budućnost: Javni televizijski servis i digitalno doba u pet zemlja Jugoistočne Evrope