Isprobajte ova tri besplatna alata za uređivanje fotografija na mobilnom uređaju

Isprobajte ova tri besplatna alata za uređivanje fotografija na mobilnom uređaju

Isprobajte ova tri besplatna alata za uređivanje fotografija na mobilnom uređaju

Uredite fotografije uz Snapseed, Darkroom i Adope Photoshop.

Aplikacije za uređivanje fotografija odlična su nadopuna sve boljim kamerama na mobilnim uređajima i ukoliko volite da isprobavate i da se igrate sa filterima ili drugim efektima, preporučujemo tri alata.

Snapseed

Besplatna aplikacija koju preporučuju i profesionalni fotografi, dostupna je za Android i iOS operativne sisteme. Nudi pristup brojnim filterima, podešavanje osvjetljenja i tonova na fotografiji. Snapseed također omogućava različite stilove postavljanja teksta preko fotografije, a uradak se jednostavno eksportuje u galeriju na mobitelu.

Darkroom

Ova aplikacija dopušta da kreirate sami svoj filter i nudi opcije slične Adobe Lightroomu poput onih za podešavanje highlightsa i sjena. Nije moguće mijenjati osvjetljenje ali zato je moguće mijenjati „temperature“ i „tint“ kao i boju highlightsa. Dostupna je za iOS uređaje besolatno, a fotografije mogu biti prilagođene objavljivanju na društvenim mrežama.

Adobe Photoshop

Jedan od najpoznatijih i najviše korištenih programa za uređivanje fotografija na desktopu, dostupan je i u formi mobilnih aplikacija za iOS i Android. Aplikacije Adope Photoshopa su Photoshop Mix pomoću koje možete da miješate elemente različitih fotografija, Photoshop Fix koji služi za korekcije fotografija i Photoshop Express za sveobuhvatno uređivanje i pravljenje kolaža.

___
Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.