Press Released: Globalna debata o medijskim izazovima

Press Released: Globalna debata o medijskim izazovima

Press Released: Globalna debata o medijskim izazovima

Pokrenuta u martu 2017. u suradnji Evropskog centra za novinarstvo i neprofitne otvorene platforme Project Syndicate, platforma Press Released za cilj ima pokretanje globalne diskusije o izazovima sa kojima se danas suočavaju mediji. 

Platforma Press Released objavljuje analize i komentare medijskih stručnjaka iz cijelog svijeta, a planirano je objavljivanje i komentara vodećih mislilaca iz polja ekonomije, politike i kulture, koji će u svojim tekstovima ilustrovati utjecaj medija na sve sfere društva. 

Teme do sada objavljenih tekstova uključuju slobodu medija u SAD-u i Turskoj, fenomen lažnih vijesti, povjerenje u medije i druge. Tekstovi su u cjelini dostupni na sajtu projekta, a njihovo prenošenje, kao i slanje vlastitih komentara i analiza, omogućeno je za više od 500 medijskih organizacija koje su članovi platforme, te za one koji to žele postati

“Press Released je neophodan i dolazi u savršenom trenutku. Istina, transparentnost i odgovornost nikada nisu bili potrebniji. Press Released ukazuje na izazove s kojima se suočavaju novinari, ali i daje strategije kako se s njima nositi", kazao je povodom pokretanja platforme direktor Evropskog centra za novinarstvo, Adam Thomas.

Platformi možete pristupiti ovdje