Storify: Ispričajte priču kroz web

Storify: Ispričajte priču kroz web

Storify, alat za povezivanje sadržaja objavljenih na društvenim mrežama, omogućava korisnicima da na osnovu objavljenih postova, naprave jednu smislenu cjelinu.

Korisnici Storify alata pronalaze najvažnije i najaktuelnije vijesti objavljene na društvenim platformama i pretvaraju ih u priče. Ovaj zanimljivi alat veoma je koristan za web novinare, jer uz samo par koraka svoj tekst možete upotpuniti slikama sa Instagrama, tweetovima, Facebook komentarima, Youtube klipovima. Pored toga, postoje i ekstenzije koje vam omogućavaju da obilježite bilo koji zanimljiv sadržaj objavljen na internetu i da ga poslije uvežete u vašu Storify priču. Storify takođe podržava i pisanje tekstova, kojima sve postove možete povezati u jednu cjelinu.

Ovaj mnogostruko nagrađivani alat doživio je svoju prvu verziju 2010. godine, dok je javnosti dostupan od 2011. godine. Medijske organizacije, kompanije, blog servisi, političke organizacije i nevladine organizacije širom svijeta koriste Storify za živo izvještavanje ili za priče bazirane na postovima sa društvenih mreža. Novinske kuće uključujući The New York Times, CNN, The Guardian neki su od najaktivnijih Storify korisnika.

Uuputstva za jednostano kreiranje multimedijalnih priča sa društvenih mreža možete pronaći na zvaničnoj Storify stranici