Banjalučki novinar napadnut u skupštini

Banja Luka: Radnik obezbjeđenja fizički napao novinara

Banjalučki novinar napadnut u skupštini

Pripadnik obezbjeđenja Vijeća naroda RS-a fizički je napao i izbacio iz zgrade novinara Srne.
 
Foto: N1/Twitter/Knespoljac
 
Novinar Srne, Boris Nogo, fizički je napadnut prije početka zajedničke sjednice Vijeća naroda i Narodne skupštine Republike Srpske. N1 televizija je javila da je pripadnik obezbjeđenja, pred brojnim novinarima i snimateljima, izgurao Nogu iz zgrade bez razloga i uz verbalne prijetnje.
 
"Jedan radnik obezbjeđenja Vijeća naroda RS me je bez ikakvog povoda fizički izbacio i verbalno nasrnuo na mene, što dovoljno govori u kakvom su položaju novinari. Na moje pitanje zašto galami na novinare u holu, on je odreagovao fizički i nasrnuo na mene", rekao je Boris Nogo.
 
Incident je osudila Ljiljana Smiljanić, sekretarka Kluba novinara Banjaluka, koja je zatražila da odgovorni budu kažnjeni i da nadležne službe novinarima omoguće normalne uslove za njihov rad.
 
I uređivački kolegijum Srne od nadležnih traži izvinjenje zbog napada na kolegu Nogu i poručuje da je apsolutno neprihvatljivo da neprofesionalni i bahati pojedinci ruše ugled institucija Republike Srpske i otežavaju već ionako zahtjevan i težak rad novinara na terenu.
 
Nada Tešanović, predsjedavajuća Vijeća naroda RS, i Dragoljub Reljić, generalni sekretar Vijeća naroda, izrazili su žaljenje što je došlo do incidenta, uz napomenu da će u najskorijem vremenu za novinare koji prate aktivnosti te institucije biti obezbijeđen adekvatan prostor, kako se takvi incidenti više ne bi dešavali.
 
Protiv pripadnika obezbjeđenja i novinara Srne bit će podnesena krivična prijava, pišu Nezavisne.
 
Izvori: N1, Buka, ATV, Nezavisne